Γνωρίστε το Νησί της Νάξου

Ξενοδοχείο Finikas Νάξος

 

Πληροφορίες για την Νάξο

Σημαντικό κέντρο του συμπλέγματος των Κυκλάδων, η Νάξος κατοικείται από την 4η χιλιετία και οι κάτοικοί της, ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την επεξεργασία του μαρμάρου. Ναξιώτες τεχνίτες έφτιαξαν του Λέοντες της Δήλου, ενώ μετά την εγκατάσταση των Καρών πήρε το όνομά της από τον αρχηγό του Νάξο. Μεγάλη ναυτική δύναμη τον 7ο και 6ο αιώνα π. Χ. καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων, ενώ κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας (1200 μ.Χ.) η Νάξος πήρε τη σημερινή της μορφή με το χτίσιμο της Χώρας, αλλά και πολλούς πύργους που σώζονται και κοσμούν τη Νάξο με τον καλύτερο τρόπο.

Αξιοθέατα στη Νάξο

Από τη διάσημη Πορτάρα στην είσοδο του λιμανιού στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας και τα Μουσεία της Απείρανθου θα δείτε συγκεντρωμένες όλες τις πτυχές της ιστορίας του νησιού μέσα από μοναδικά εκθέματα. Πολλές εκκλησίες σε όλο το νησί δένουν αρμονικά με το περιβάλλον δίνοντας μια ιδιαίτερη ομορφιά στο νησί. Επισκεφθείτε την Παναγία Βλαχερνιώτισσα, την παλιότερη εκκλησία της Χώρας, την Παναγία Πρωτόθρονη στο Χαλκί και την Παναγία Υψηλοτέρα, ένα μοναστήρι- φρούριο κοντά στο χωριό Γαλήνη. Οι πύργοι αποτελούν ένα ιδιαίτερο κομμάτι της Νάξου και είναι από τις σπάνιες φορές που μπορεί ο επισκέπτης να δει τόσους πύργους σ’ ένα νησί. Ξεχωρίζουν το κάστρο της Νάξου και ο Πύργος του Γλέζου στη Χώρα, ο Πύργος του Μπελόνια στο Γαλανάδο και ο Πύργος του Χειμάρρου στο χωριό Φιλότι.

Παραλίες στη Νάξο

Η Νάξος διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Από την παραλία μπροστά στο Finikas Hotel, ιδανική για χαλάρωση και ατελείωτες ώρες γαλήνης και ξεκούρασης στη Νάξο θα βρείτε μια σειρά από οργανωμένες ή και πιο απόμερες παραλίες. Οι πιο δημοφιλείς βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού, όπως της Αγίας Άννας και του Αγίου Προκοπίου αλλά και του Αγίου Γεωργίου με τα beach bars. Την Πλάκα προτιμούν οι γυμνιστές, ενώ στη νοτιοδυτική πλευρά βρίσκονται το Καστράκι, η Μικρή Βίγλα και η Αγιάσσο.

Χωριά της Νάξου

Θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφθείτε πολλά από τα χωριά της Νάξου και να δείτε από κοντά τους υπέροχους οικισμούς των παραλιών αλλά και της ενδοχώρας. Κυκλαδίτικη αισθητική, γαλήνη και υπέροχα κτίρια θα δείτε στην κοσμοπολίτικη Αγία Άννα και τον Άγιο Προκόπιο, για ησυχία επισκεφθείτε τον Άγιο Αρσένιο, ενώ ένα από τα πιο επιβλητικά χωριά είναι αυτό του Απείραθου.

Tα κυριότερα πανηγύρια στην Νάξο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι:

20 Μάη: του Άγιου Θαλάλαιου,στον Άγιο Θαλάλαιο
30 Ιούνη: των Αγίων Αποστόλων,στις Μέλανες
7 Ιούλη: της Αγίας Κυριακής, στην Ποταμιά
8 Ιούλη: του Αγίου Προκοπίου, στον Άγιο Προκόπη
14 Ιούλη: του Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα και το Γλινάδο
17 Ιούλη: της Αγίας Μαρίνας, στ’ Αγγίδια και την Κόρωνο
25 Ιούλη: της Αγίας Άννας, στην Αγία Άννα
27 Ιούλη: του του Αγίου Παντελεήμονα, στο Αγερσανί
6 Αυγούστου: του Σωτήρος, στο Γλινάδο, τον Δαμαριώνα και το Κουρουνοχώρι
15 Αυγούστου: της Παναγίας, σε όλη τη Νάξο και ιδιαίτερα στο Φιλώτι
23 Αυγούστου: τα εννιάμερα της Παναγίας, στους Τρίποδες
29 Αυγούστου: του Αϊ Γιάννη, στην Απείρανθο, τον Απόλλωνα και το Αγερσανί
2 Σεπτέμβρη: του Αϊ Μάμα στον Κάμπο Κωμιακής
8 Σεπτέμβρη: της Θεοσκέπαστης, στην Κωμιακή και την Πόταμιά

Ξενοδοχεία Νάξος
Ξενοδοχεία Νάξος
Ξενοδοχεία Νάξος
Ξενοδοχεία Νάξος
Ξενοδοχεία Νάξος
Ξενοδοχεία Νάξος
Ξενοδοχεία Νάξος
Ξενοδοχεία Νάξος
Ξενοδοχεία Νάξος
Ξενοδοχεία Νάξος

Επικοινωνήστε

Διεύθυνση

Πυργάκι, Νάξος

Κυκλάδες, Τ.Κ. 84302

Πληροφορίες Κρατήσεων

Τηλ: +30 2285075230

Fax: +30 2285025451

Email: info@finikashotel.gr

Reception

24 ώρες